Geléhjärtan med jordgubbssmak!

Det sista tipset är något som jag själv har velat testa ett tag nu och blev riktigt nöjd mer resultatet. Att gå till affären och köpa en ask geléhjärtan är inte så svårt och personligt men att göra sina egna är mer personligt och roligt! Så här kommer receptet:

Ingredienser:
2 dl stark jordgubbssaft
6 gelatinblad
1,25 dl strösocker
50g glykos
 
Strösocker
 
Mjuka iskubsformer i hjärtform
Rapos-/matolja
Gofis- eller kökstermometer
 
Gör så här:
1. Blanda socker, jordgubbssaft och glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka tills dess att blandningen når 110 grader, dra då av från plattan.
2. Under tiden sockerlagen kakar på spisen,lägg gelatinbladen i blöt. Pensla insidan av dina mjuka iskubsformar med smakfri olja, använd en bröd eller grillpensel.
3. När sockerlagen nått 110 grader, krama ur gelatinbladen och blanda ner i sockerlagen, rör noga tills all gelatin löst sig.
4. Häll upp blandningen i iskubsformarna och ställ att svalna i rumstemperatur. När de inte är varma längre kan du ställa in dem i kylskåp över natten.
 
När dina geléhjärtan stelnat (dagen efter):
5. Häl ca 3 dl strösocker i en djup skål. Tryck ut dina geléhjärtan och rulla runt dem i socket tills de är helt täckta av socker.
 

 

Kommentera inlägget här :