Helgen närmar sig och man vill äta något gott men vet inte vad. Då passar detta suveränt kan jag lova er!
Ingredienser:
4 st bakade potatis
1 burk creme fraiche
1-2 dl grädde
smör
franska örter
salt
ost
1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj, borsta och torka potatisen. Stick några små hål i potatisen. Baka dem mitt i ugnen, ca 50 minuter.
2. Låt potatisen svalna lite innan du skär dem i två lika stora delar. Gröpp färsiktigt ut potatisen ur skalet och lägg i en skål. Häll i creme fraiche, smör och gryddor i skålen och mosa till mos.
3. Fördela mosen i skalen. (Detta kan du göra en stund innan och ställa åt sidan). Strö över riven ost och sätt in i ugnen en liten stund så att osten smälter och så att de blir varma.
Servera med något gott kött, en god sås och grönsallad! Jag hade ryggbiff och rödvinssås till.