Bakad potatismos!

Helgen närmar sig och man vill äta något gott men vet inte vad. Då passar detta suveränt kan jag lova er!
 
Ingredienser: 
4 st bakade potatis
1 burk creme fraiche
1-2 dl grädde
smör
franska örter
salt
ost
 
1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj, borsta och torka potatisen. Stick några små hål i potatisen. Baka dem mitt i ugnen, ca 50 minuter.

2. Låt potatisen svalna lite innan du skär dem i två lika stora delar. Gröpp färsiktigt ut potatisen ur skalet och lägg i en skål. Häll i creme fraiche, smör och gryddor i skålen och mosa till mos. 
 
3. Fördela mosen i skalen. (Detta kan du göra en stund innan och ställa åt sidan). Strö över riven ost och sätt in i ugnen en liten stund så att osten smälter och så att de blir varma.
Servera med något gott kött, en god sås och grönsallad! Jag hade ryggbiff och rödvinssås till.

Kommentera inlägget här :