Schweizisk maräng!

De här margängerna kan förvaras i en lufttät burk i upp till en vecka.
4-6 portioner
Ingredienser:
4 äggvitor
225g strösocker
100g mörk choklad
 
1. Värm ugnen till 250 grader. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en stor skål med en elvisp (eller i hushållsassistent). Tillsätt hälften av sockret, 1 msk i taget, under vispning tills smeten styvnar. Vänd försiktigt ner resten av sockret med en stor metallsked.
 
2. Smält chokladem och tillsätt sedan med en träsked som du drar i ett sicksackmönster genom den färdiga margängsmeten strax före gräddningen för att skapa en marmoreringseffekt.
 
3. Smeta ut lite marängsmet under varje hörn av bakplåtspapperet så att det ligger still. Klicka försiktigt ut smeten på papperet. Med rejäla mellanrum.
 
4. Grädda i den förvärmda ugnen i 1 1/2 - 2 timmar eller tills marängerna är torra och släpper lätt från papperet. Låt svalna i rumstemperatur. De här marängerna smakar fantastisk om man lägger ihop dem två och två med vispad grädde emellan. 

Kommentera inlägget här :