Pannkakor med rågmjöl!

Pannkakor, hur gott är det egentligen inte? Och det finns ju så många olika varianter av det! Varianter kan vara plättar, ugnspannkaka, Amerikanska pannkakor m.m. Pannkakans form och struktur varierar över hela världen. I Sverige äts pannkaka traditionellt som en stadig efterrätt till ärtsoppan på torsdagar. Pannkakor serveras oftast med sylt och grädde men jag föredrar frukt! Pannkakor passar perfekt till frukost!!

Här har ni ett av det vanligaste receptet på pannkakor med rågmjöl i.

Fyra personer
Ingredienser:
1 1/2 dl vetemjöl
1dl rågmjöl
1/2 tsk salt
6dl mjölk
3 ägg
3 msk rapsolja
 
Gör så här:
Blanda salt, vete- och rågmjöl i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
 
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor. 
 

Kommentera inlägget här :