Lättare att göra pommes än vad jag trodde. Däremot är det jätte viktigt att vara försiktig med den varma oljan.


4 personer
Ingredienser:
6 bakade potatis
3 liter olja
salt
Tvätta potatisen och skala om så önskas. Jag tycker hemmagjorde pommes ska ha skalet på. Skär sedan potatisen i avlånga fyrkantiga bitar och lägg i en kastrull med vatten. Låt pommesen koka i ca 2 minuter och häll av och se till att du torkar bort allt vatten.
Värm upp oljan till 160grader i antingen i en fritös eller djupare stekpanna/gryta. Lägg i potatisen i 2 omgångar för att det inte ska bli allt för mycket i. Efter 7 minuter ta upp pommesen och låt dem rinna av på papper. Värm upp oljan till 180-190grader och lägg i pommesen ännu en gång. Låt dem friteras i 3 minuter, ta upp och låt de rinna av på papper och salta. Servera direkt!!
