Langos!

Varför inte äta lite langos på fredag?
 
(Creme fraiche, hackad rödlök, räkor, svart rom och gräslök)
 
Ingredienser:
25g jäst
3 dl ljummet vatten (37grader)
1 riven, kokt potatis
7dl vetemjöl
1 tsk salt
 
vetemjöl 
ca 3 L olja
 
1dl olja
 
Smula jästen och rör i vattnet till jästen har löst upp sig. I en separat bunke, blanda mjöl, salt och den rivna potatisen. Vänd ner blandningen i vattnet och arbeta ihop till en slät deg. Degen kommer bli ganska lös, så tillsätt inte mer mjöl. Låt jäsa i 40 minuter.
Häll ut 1 dl mjöl på bordet och ta upp degen och dela i 16 bitar. Kavla ut så de blir runda och ca 1 cm tjocka, låt jästa i 10 minuter. 
 
Värm oljan till 180 grader och lägg försiktigt i langosen i 8 minuter. Vänd efter halva tiden så de får fin färg på båda sidorna. Lägg på papper och bre oljan över langosen när de har svalnat.
 
Vad man vill ha på langosen är friviligt men ni har tre exempel här på bilderna.
(Creme fraiche, ost, räkor och gräslök)
 
 

Kommentera inlägget här :