Ugnstemp: 175 °C, varmluft 175°C
150g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vanillinsocker
1 msk siktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Glasyr:
150g margarin eller smör
2 msk siktad kakao
1 msk vanillinsocker
7 dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Börja med att göra kakan. Smält matfettet till och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en smord och brödad form med löstagbarkant.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Låt kakan svalna. Smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Della kakan i två delar och bred hälften av glasyren mellan kakan och resten på kakan. Strö på rikligt med kokos.