Vaniljpannacotta!

Här kommer tips på en god efterrätt till midsommar som går utmärkt att göra några dagar innan!
 
Antal portioner 4 stycken
 
Ingredienser
1,5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
0,5 dl rörsocker
2 st gelatinblad
1,5 dl turiks yoghurt
100g jordgubbar
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädde, rörsocker och vaniljstång under ständig omrörning. Ta bort från platan. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i grädden, rör om så att det smälter. Lyft ur vaniljstången och rensa ur fröna genom att dela stången på längden och skrapa med hjälp av en sked. Lägg fröna i grädden, rör om och låt svalna. Fördela gräddblandningen i 4 glas och ställ in i kylen, i minst 2 timmar. Lägg på jordgubbarna innan servering. 
 
 
 

Kommentera inlägget här :