Kinderägg med vit chokladmousse!

Nu börjar påsken närma sig så varför inte ta och börja baka lite goda påsk efterrätter som man inte kan vara utan. Här får ni recept på en perfekt efterrätt till påsk som uppskattas av alla, stora som små.
 
Ingredienser:
8 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella, 10%
1 msk aprikossylt
1 tsk vatten
 
Skär bort toppen på kinderäggen med en liten kniv. Man ska kunna plocka ut leksaken men var försiktig så de inte går sönder eller man skär bort för mycket. Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt och stabilt.
 
Smält den vita chokladen i ett vattenbad på medelhögvärme och rör hela tiden så det inte bränns. Vispa grädden löst och rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket.
 
Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter. Blanda aprikossylt och vatten i en liten kastrull. Hetta upp under omrörning så att sylten "smälter". Låt svalna. Gröp ur ett litet hål i moussen och häll i lite aprikossylt i varje kinderägg.
 
Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. 
 
 
 

Kommentera inlägget här :