Kladdkaka med glasyr!

Mums, denna vill alla äta till helgen så varför inte göra en och bjuda någon du tycker lite extra om.
 
 
Ingredienser:
150g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Ströbröd eller kokos
100g smör
2 dl vispgrädde
100g mörk/ljus choklad
1/2 dl sirap
 
 
Sätt ugnen på 175 grader vid varmlust, om inte varmluft 200 grader. Smält 150 gram smör och åt det svalna av, blanda ner socker, kakao och vaniljsocker och rör om ordentligt. Tillätt ett ägg i taget och rör om väll. Avsluta med mjölet och rör om så det blir en slät smet. 
 
Smöra och bröda en form med löstagbarkant, antingen med kokos eller ströbröd, jag föredrar kokos. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter, denna kakan stelnar mer efter ett tag så gör verkligen inget om den är rining när du tar ut den. 
 
Lägg resten av smöret (100g), choklad och sirap i en kastrull och koka upp under tiden du rör. Koka upp och låt koka i cirka 3 minuter, låt svalna av innan du häller det på kladdkakan. Låt stå i kylen i minst 3 timmar så glasyren stelnar ordentligt. Servera med glass, grädde och god frukt. 

Kommentera inlägget här :