Räkpasta

Inte många som tackar nej till en god och enkel räkpasta.
 
Personer: 4
Tid: 40 min
 
Ingredienser
spaghetti till 4 personer
1 kg frysta räkor (med skal)
3 dl ätor
5 dl creme fraiche 
1 citron
4 vitlöksklyftor
20g smör
salt
svartpeppar
 
 
Skala räkorna och lägg åt sidan. Smält smöret tillsammans med citronsaft ifrån 1/2 citron och 4 krossade vitlöksklyftor. Låt vitlöksklyftorna få fin gyllenbrund färg. Koka upp rikligt med vatten som du saltar, lägg ner spaghetti samt ätor och koka i 2 minuter mindre än vad förpackningen säger. Rör ihop creme fraishe tillsammans med saft ifrån 1/2 citron, salt och svartpeppar efter smark. Lägg i räkorna i stekpannan när vitlöken fått gyllenbrund färg och låta dem steka på i cirka 5 minuter på medelhög värme. Ta bort vitlöksklyftorna och släng dessa. 
 
Rör ihop spaghetti och ätor tillsammans med såsen, servera med vitlöksräkorna. 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :