Personer: 4
Tid: 60 minuter
Ingredienser
2 dl risottoris
1 liter vatten
2 st kycklingbuljong
1,5 dl natureo alkoholfria vin
0,25 purjolök
1 dl mild finriven ost
4 msk ramslökssalt
500g fläskfilé
Smör

Koka upp vatten tillsammans med buljong, ställ och sidan. Krydda fläskfilén med 2 msk ramslökssalt och stek på medelhög värme i i rikligt med smör. När fläskfilén har fått ytta tillaga den klart i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.
Smält smör och stek finhackad purjolök i 5 mintuer på medelhög värme, tillsätt risottoris och stek i ytterligare 5 minuter. Krydda risotton med 2 msk ramslökssalt. Tillsätt vinet och cirka 3 dl buljong. Låt koka upp och tillsätt buljon efterhand som det kokas bort. Smaka av efterhand för att se till att det inte blir överkokt, du behöver inte alltid all buljong. När risotton är klar tillsätter du ost och sverar omgående.
En lyxig middag som går bra att äta både till vardag och helg.